0

0

0

0

0
طبقه بندی موضوعی
دکترین های قرآن-أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیْکُمْ یَا بَنِی آدَمَ أَن لَّا تَعْبُدُوا الشَّیْطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ(60)یس
سخنرانی دکتر حسن عباسی در دانشگاه لرستان

سخنرانی دکتر حسن عباسی در دانشگاه لرستان

سندی دال بر اینکه امام خمینی (ره) بر حذف شعار «مرگ بر آمریکا» تاکید کرده باشند، وجود ندارد.

رئیس اندیشکده یقین گفت: ارتباط با آمریکا که خود امروز با ۱۷ تریلیون دلار بدهی روبروست تنها می‌تواند پنج درصد از مشکلات اقتصادی کشور را بهبود ببخشد.
 
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم‌آباد، حسن عباسی امروز در دانشگاه لرستان با تاکید بر اینکه مشکل اقتصاد ایران ربطی به مذاکره با آمریکا ندارد، بیان داشت: در صورتی که رابطه با آمریکا منجر به رفع موانع پیش روی بانک‌ها و رفع موانع صادرات و واردات کالا شود، این وضعیت تنها می‌تواند پنج درصد از مشکلات اقتصاد ایران را بهبود ببخشد.
دکتر حسن عباسی امروز در پاسخ به سوالات دانشجویان دانشگاه لرستان در خصوص اذعان امام به شعار «مرگ بر آمریکا» بیان داشت: سندی دال بر اینکه امام خمینی (ره) بر حذف این شعار تاکید کرده باشد وجود ندارد اما اسناد زیادی مبنی بر تاکید امام بر سر دادن این شعار وجود دارد.
 
وی گفت:‌ امام خمینی (ره) جهار نسبت ام‌الفساد شیطان بزرگ استکبار جهانی و تروریست به‌ذات را به آمریکایی‌ها نسبت داده است و امروز شاهدیم که ام‌الفساد بودن آمریکا با افشاگری‌های صورت گرفته از جاسوسی‌های آمریکا از کشورهای مختلف اثبات شده است.
 
رئیس اندیشکده یقین در ادامه با تاکید بر اینکه الان جنگ جنگ دیپلماتیک است، تصریح کرد: ایران می‌بایست اقتصاد پول مبنا را کنار بگذارد؛ چرا که این رویه منجر به افزایش ربا در کشور شده است و این رباخواری در حقیقت انداختن تیر به سمت خداست.
 
وی با بیان اینکه نباید تیم مذاکره کننده کشورمان را به خاطر مسائل اقتصادی در مسیر مذاکره تحت فشار قرار دهیم، تصریح کرد: ‌این مذاکرات صرفا برای مسائل حقوقی سیاست‌ خارجی فنی و هسته‌ای انجام می‌شود و ربطی به مسائل اقتصادی ندارد با این حال باید با مردم صداقت داشته باشیم و به آنها دروغ نگوییم.
 
رئیس اندیشکده یقین گفت: بدهی‌های آمریکا در سال ۸۰ چهار تریلیون دلار بوده است؛ اما امروز این بدهی‌ها به ۱۷ تریلیون دلار رسیده است و با این حال کشوری که بودجه سالانه آن چهار تریلیون دلار است و ۱۷ تریلیون دلار بدهی دارد خود آنها دچار مشکلات اقتصادی فراوانی هستند.
 
عباسی اگر رابطه با آمریکا می‌توانست در بهبود وضعیت اقتصادی کشورها موثر باشد امروز وضعیت کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، اسپانیا، پرتغال و یونانی که دچار ورشکستگی هستند و با کمک‌های بین‌المللی سرپا مانده است، این گونه نبود.
 
وی مشکل اصلی اقتصاد ایران را الگوهای مدیریتی دانست و افزود: امروز اقتصاد ایران براساس اقتصاد نئوکینزی در دولت یازدهم اداره می‌شود که این نوع اقتصاد دو شقه دارد که یکی از آنها توجه به اقتصاد بازار است که حرف رئیس بانک مرکزی مبنی بر اینکه دلار از ۲۹۰۰ تومان نباید پایین‌تر بیاید متاثر از همین جریان اقتصادی است.
 
رئیس اندیشکده یقین خاطرنشان کرد: در دولت دهم نیز اقتصاد کشور از جریان اقتصادی فریدمن تبعیت می‌کرد که پراخت یارانه‌ها متاثر از این مکتب اقتصادی بود و با این حال هم مکتب فریدمن و هم مکتب نئوکینزی‌ها در دنیا دچار شکست شده‌اند؛ چراکه امروز اقتصاد جهانی متاثر از این دو جریان اقتصادی دچار رکود شده است و اقتصادانان خود آنها نیز بر این امر واقف هستند.
 
عباسی بیان داشت: در دولت دهم بارها بر منحط بودن هدفمندی یارانه‌ها که براساس نظریه فریدمن اجرا شد اذعان داشتم؛ اما متاسفانه دوستان اقتصادی دولت دهم حاضر نشدند که این واقعیت را بپذیرند و امروز شاهدیم که هدفمندی یارانه‌ها به بن‌بست رسیده است.
 
وی با تاکید بر اینکه می‌بایست از نظریات اقتصادی شکست خورده غربی‌ها خود را برهانیم و برای یک نظریه اقتصادی جدید تلاش کنیم، ادامه داد: الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت همان الگویی است که می‌تواند وضعیت اقتصادی ما را در صورت تکامل به بهبود برساند.
 
رئیس اندیشکده یقین با بیان اینکه امروز مذاکرات ایران و آمریکا به مانند جریان شوروی سابق پیش می‌رود، خاطر نشان کرد: آمریکا توانست ظرف مدت ۶۰ سال براساس تئوری بازی‌ها شوروی سابق را دچار فروپاشی کند.
 
عباسی ادامه داد:‌ براساس این تئوری ابتدا آمریکایی‌ها چشم‌انداز خود را براساس فروپاشی شوروی مشخص کردند و در مدت شصت ساله توانستند شوروی را دچار فروپاشی کنند.
 
وی تصریح کرد: زمانی که آمریکایی‌ها برنامه خود را برای فروپاشی شوروی آغاز کردند لنین حاکمیت شوروی سابق را برعهده داشت با این حال او معتقد بود که تنها نابودی لیبرالیسم یا کمونیسم می‌تواند منجر به بقای یکی از آنها شود اما سی سال بعد خروشچف نظریه‌ای مبنی بر اینکه رابطه قهرآمیز مبتنی بر هم‌زیستی مسالمت‌آمیز بین شوروی و آمریکا را مطرح کرد و این به منزله عقب‌نشینی شوروی سابق در مقابل آمریکا بود.
 
رئیس اندیشکده یقین تصریح کرد: سی سال پس از خروشپف نیز در دوران گورباچف در نهایت در سال ۱۹۹۰ شوروی دچار فروپاشی کامل شد این در حالی بود که در آن مدت هیچ موضعی آمریکا نسبت به شوروی تغییر پیدا نکرد.
 
عباسی در ادامه با تاکید بر اینکه اکنون که تیم مذاکره کننده ایران بعد از ۳۴ سال پای میز مذاکره نشسته است با یک مذاکره نفس‌گیر سخت و اجماع‌گرا روبرو هستیم، ادامه داد: ایرادی که به گروه‌های سیاسی کشور وارد است این است که اذعان دارند مشکلات کشور گردن عدم ارتباط با آمریکا بازمی‌گردد؛ این درحالی است که اقتصادی جهانی دچار رکورد شده است اما کشور ما جدای از رکود اقتصادی در جهان از سوء مدیریت، ضعف مبانی نظری، فساد و برخوردارهای جناحی رنج می‌برد.
 
لازم به ذکر است،  این مراسم با عنوان دکترین دیپلماسی قابل انعطاف توسط تشکل جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان برگزار شد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی