۰۸ آذر ۹۲ ، ۲۳:۳۷
عضو کنگره امریکا: تاسیسات هستهای ایران باید بمباران شود
عضو کنگره امریکا: تاسیسات هستهای ایران باید بمباران شود
میشل باکمن، عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان امریکا
علیرغم
پیمان هستهای بین ایران و ۶ قدرت جهان، میشل باکمن عضو جمهوری خواه مجلس
نمایندگان امریکا میگوید، تاسیسات هستهای ایران «باید بمباران شود».
باکمن در جریان سخنرانی در یک سازمان صهیونیستی گفت: «این شاید وظیفه و مسئولیت (بنیامین نتانیاهو) نخست وزیر اسرائیل باشد که تصمیمی بگیرد که علاقهای به آن ندارد و آن هم بمباران تاسیساتی است که باید در ایران بمباران شوند.»
ایران و ۵ عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل - امریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه و چین - بعلاوه آلمان ۲۴ نوامبر (۳ آذر) در ژنو توافقی ۶ ماهه را در مورد برنامه انرژی هستهای تهران امضا کردند.
این عضو کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان امریکا گفت، پیمان مذکور تلاشی عامدانه برای آسیب رساندن به منافع اسرائیل است.
وی گفت: «تصمیم گروه ۱+۵ در ژنو بیش از آنکه به ایران مربوط باشد به اسرائیل مربوط بود.»
باکمن ادعا کرد: «زیرا تصمیمی که گرفته شد بزرگترین چماقی بود که رئیس جمهور ما و ملتهای جهان میتوانستند از آن استفاده کنند تا مانع شوند که اسرائیل از خود و حق خود برای حیات دفاع کند.»
گروه یهودی سازمان صهیونیستی امریکا پیشتر این توافق را محکوم و آن را «پیمانی سازش کارانه» توصیف کرده بود.
باکمن که نامزد سابق انتخابات ریاست جمهوری امریکا نیز بوده است، گفت این پیمان باعث انزوای اسرائیل شده است.
وی گفت، در حالی که بزرگترین ملتهای جهان اسرائیل را در حالی که به شدت به آنها احتیاج دارد تنها گذاشتهاند، تل آویو ممکن است ناچار شود که به تنهایی با مشکل مقابله کند.
باکمن اظهار داشت: «زمانی که وضعیت به سامان و خوب است، دوست اسرائیل بودن یک چیز است... و تصریح اینکه اسرائیل نه تنها حق موجودیت دارد بلکه حق دفاع از خود را نیز دارد، یک چیز دیگر است؛ حقی که میتواند شامل این حق نیز باشد که اسرائیل میتواند تاسیسات اتمی و مراکز بالقوه هستهای در ایران را بمباران کند.»
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل واکنشی شدید به پیمان هستهای بین ایران و ۶ قدرت جهان داشت و آن را «اشتباهی وحشتناک» توصیف کرد.
وی گفت: «برای اولین بار قدرتهای اصلی در جهان به ایران اجازه دادند که به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد و کاملا تحریمهای سازمان ملل را نادیده گرفتند.»
نتانیاهو افزود: «اسرائیل به این پیمان پایبند نیست.»
از سوی دیگر، باراک اوباما رئیس جمهور امریکا ضمن دفاع از پیمان مذکور، در مقابل انتقادات از سوی اسرائیل و کنگره مقاومت نشان داد.
اوباما گفت: «ما نمیتوانیم باب دیپلماسی را ببندیم و نمیتوانیم راهحلهای صلح آمیز برای مشکلات جهان را منتفی سازیم.»
وی افزود: «ما نمیتوانیم خودمان را درگیر چرخه بیپایان خشونت کنیم. لفاظی و اظهارات تهدید آمیز شاید کار آسانی در سیاست باشد اما کار درستی برای امنیت ما نیست.»
بر پایه توافق ۶ ماهه، ایران پذیرفته است که برخی از فعالیتهای هستهای خود را محدود کرده و امریکا و متحدان این کشور نیز موافقت کردهاند که در مقابل برخی تحریمهای اقتصادی علیه ایران را کاهش داده و برخی از درآمدهای ایران را که مسدود شده بود، در اختیار این کشور قرار دهند. همچنین غرب وعده داده است که تحریم جدیدی اعمال نکند.
۹۲/۰۹/۰۸